Deel3: Bye Bye november

Vorige maand had ik mijn afspraak staan voor mijn APK (sportmedische keuring ) en ik kan inmiddels mededelen dat ik deze met mooie resultaten ben doorgekomen en dat het sein voor mij op groen staat om te gaan beginnen met mijn training voor de marathon van Rotterdam. Ik kan trouwens iedereen die het nog nooit heeft gedaan, maar wel fanatiek aan het lopen is geslagen zo’n test aanbevelen. Het kost je hooguit twee uurtjes van je zeldzame vrije tijd, maar daarna heb je wel direct een goed beeld hoe je goddelijke lichaam er voor staat en of dat sporten van jou nu wel zo verstandig is. Nu zeg jij natuurlijk “weet je wel wat dat kost?” En dan kan ik daar mooi op antwoorden “helemaal niet zo veel, want waarschijnlijk vergoed je zorgverzekering het meeste voor je.” Goed! Het blijft een moment opname en geeft natuurlijk geen garanties voor de toekomst.

Verder had ik in November eigenlijk alleen de Zevenheuvelenloop op de agenda staan die ik samen met Ferry zou gaan lopen. Ferry had tot voorkort nog geen 15 kilometer gelopen en was eigenlijk nooit verder gegaan dan de kwart van Rotterdam. Na de verhalen van vorig jaar en dan in het speciaal die van de kroeg waarin wij beland waren na afloop van de loop had hij weken geleden in een dol dwaze bui besloten om een stapje verder te gaan en samen met mij de heuvels van Nijmegen te gaan bedwingen. Voor hem zou dit zijn eerste officiële 15 kilometer worden dus er moest nog wel flink wat getraind worden. Dat Rotterdam ver onder het N.A.P ligt en natuurlijk niet echt bekend staat om zijn heuvels is een feit, maar waar ga je dan zoiets trainen? Juist! Op één van de weinige kunstmatige heuvels die Rotterdam rijk is de Brienenoordbrug. Samen hebben wij die brug de afgelopen weken wel een aantal keer gezien en vertrokken vol goed moed met de trein naar Nijmegen. Natuurlijk en volledig volgens traditie weer veel te vroeg aangekomen in het startvak, waardoor we al een stel stalpoten hadden voordat er ook maar een startsein had geklonken.
Tijdens onze trainingsloopjes waren we te weten gekomen dat samen lopen er voor ons niet in zou zitten. Geforceerd te snel of te langzaam lopen daar zouden we allebei niet blij van worden en dus hebben we na het startsein elkaar succes gewenst en nog snel even een “ik zie je aan de finish”
Voor ons beide was de Zevenheuvelenloop een succes en hebben we kunnen finishen met het behalen van persoonlijke doelen. Als beloning voor al ons harde werken moesten wij dit natuurlijk vieren met een goed glas bier in de plaatselijke kroeg. Als ik je vertel dat wij al snel het thuisfront moesten inlichten dat het ietsje later werd en ook direct maar bleven eten zegt dit al genoeg en weet je dat wij het niet bij één glas hebben gehouden. 😉

Next stop in december is voor ons beide de Bruggenloop, want na zoveel trainingsrondjes die brug op en neer dacht Ferry “dan pikken we die ook maar meteen mee” Weet iemand nog een leuke kroeg op Zuid?

P.S. in januari worden we echt serieus en is alcohol tot de marathon taboe.

Reacties

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: